Итоговый тест по английскому языку (8 класс)

Данный тестовый материал поможет проверить сформированность грамматических навыков обучающихся. Тест содержит задания на времена ативного и пассивного залогов, косвенню речь, местоимения.

I. Choose the right tense form to make the sentences complete (Present Simple, Present Continuous, Future Simple, Future Continuous, Past Simple, Past Continuous, Present Perfect, Past Perfect, Present Perfect Continuous)

   1) I can’t come to the phone now. I (to have) a bath.

     a) am having b) have c) had d) has

   2) The Queen (to live) in Buckingham Palace.

     a) is living b) lives c) lived d) has lived

   3) I (to phone) you tomorrow if you like.

     a) phone b) phoned c) shall phone d) have phoned

   4) John says he (to write) at 10 a.m. tomorrow.

     a) writes b) wrote c) has written d) will be writing

   5) How many cities you (to see) in Australia?

     a) did …see b) saw c) see d) have seen

   6) I never (to be) to Italy.

     a) was b) have been c) is d) shall be

   7) Andrew asked if John (to see) any skyscrapers.

     a) saw b) sees c) had seen d) will see

   8)  It (to be) cold last week.

     a) was b) is c) will be d) has been

   9)  My elder sister (to cook) the pie since 10 and it is not ready yet.

     a) has cooked b) has been cooking c) cooked d) will cook

  10) The group of tourists from France (to visit) St. Paul’s Cathedral at 2 o’clock yesterday.

      a) was visiting b) visited c) had visited d) visits

II. Choose the right form of the possessive, personal and reflexive pronouns and complete the sentences.

   1) She gave me…phone number and I gave her….

      a) her, mine b) his, we c) yourself, his

   2) John told… about his new pet and I told about ….

      a) her, mine b) me, mine c) she, her

   3) Mary felt so unhappy that she threw …on the bed and cried.

      a) himself b) yourself c) herself

   4) It was a new place and soon we understood that we had lost….

      a) ourselves b) us c) her

   5) She never lets … shout at …dog.

      a) her, mine b) herself, her c) yourself, his

III. Use the passive constructions to express the same.

  1. They will post the letters when the ship arrives at the port.

a) The letters will be posted by them when the ship arrives at the port.

b) The letters are posted by them when the ship arrives at the port.

c) The letters were posted by them when the ship arrives at the port.

  1. People buy videos like this everywhere.

a) Videos like this were bought by people everywhere.

b) Videos like this are bought by people everywhere.

c) Videos like this will be bought by people everywhere.

  1. Someone broke the window last night.

a) The window will be broken by someone last night.

b) The window is broken by someone last night.

c) The window was broken by someone last night.

  1. People make cheese from milk.

a) Cheese is made from milk.

b) Cheese was made from milk.

c) Cheese will be made from milk.

  1. Europeans explored Australia in the 18th century.

a) Australia will be explored by Europeans in the 18th century.

b)  Australia is explored by Europeans in the 18th century.

c) Australia was explored by Europeans in the 18th century.

IV. Write the same in indirect speech.

  1. Mother said: «I want a cup of tea.»

a) Mother said that she wanted a cup of tea.

b) Mother said that she wants a cup of tea.

  1. Linda said: «My father bought a new car.»

a) Linda said that her father bought a new car.

b) Linda said that her father had bought a new car.

  1. The teacher said: «Water boils at 100 degrees Centigrade.»

a) The teacher said that water boiled at 100 degrees Centigrade.

b) The teacher said that water boils at 100 degrees Centigrade.

  1. My friend said: «We met on March 2.»

a) My friend said that they met on March 2.

b) My friend said that they had met on March 2.

  1. Sam said: «Moscow is a beautiful city.»

a) Sam said that Moscow was a beautiful city.

b) Sam said that Moscow is a beautiful city.

V. Fill in the prepositions to, in, for, on, about, at, of to make the sentences complete.

If you want to go to the theatre, you should think about some things beforehand. First (1) all go (2) the box-office and ask if they have seats (3) the day you want. Don’t forget that the most expensive seats are (4) the front stalls or in the boxes, and the cheapest are in the gallery. The seats in the dress circle are not so expensive but quite good, especially if they are (5) the first and second row. If you can’t decide (6) your seats, you can look (7) the map (8) the hall which usually is (9) the wall (10) the box-office and can be quite helpful.

1) a) to  b) in c) for d) of

2) a) to b) in c) for d) of

3) a) to b) in c) for d) of

4) a) to b) in c) for d) of

5) a) to b) in c) for d) of

6) a) about b) in c) for d) of

7) a) at b) in c) for d) of

8) a) to b) at c) in d) of

9) a) to b) in c) on d) of

10) a) to b) in c) for d) of

Ответы:

 I 1) a 2) b 3) c 4) d 5) a 6) b 7) с 8) a 9) b 10) a

 II 1) a 2) b 3) c 4) a 5) b

 III 1) a 2) b 3) с 4) a 5) c

 IV 1) a 2) b 3) b 4) a 5) b

 V 1) d 2) a 3) c 4) b 5) b 6) a 7) a 8) c 9) c 10) d

БАЛЛЫ:

I- 5 баллов

II- 5 баллов

III- 5 баллов

IV- 5 баллов

V — 5 баллов

«5» — 25 — 23 балла

«4» — 22 — 19 баллов

«3» — 18 — 15 баллов

 «2» — 14 — 0 баллов

Автор: Ирина Кольцова

Английский язык
Вам будет интересно:

Комментарии (0)